tiistai 27. joulukuuta 2016

Sitruuna posset


Mikä on ihanan pehmeää ja samanaikaisesti kirpeän raikasta? Kyllä se on kerman, sokerin ja sitruunan horjumaton liitto, sitruuna posset. Lasiin tehtävän jälkiruoan kanssa ei tarvitse turhia hikoilla. Tehdään mieluiten jo juhlia edeltävänä päivänä ja koristellaan mieleiseksi juhlapäivänä. Uudenvuoden juhliin saat säihkettä ja suhinaa lisäämällä marjoja, sokeroimalla lasinreunuksen ja sytyttämällä tähtisädetikun lasissa. Tähtipiparit sopii myös hienosti uudenvuoden tunnelmaan ja makuparinakin pipari toimi kermaisen sitruunan kanssa kivasti.
Valmiin possetin lasiin kaatamisessa on varmasti yhtä monta tapaa kuin tekijääkin, mutta tässä mun kikka kolmonen jolla vältyt ylimääräiseltä sotkulta. Lämmitä lasit ennen täyttämistä kuumalla vedellä niin vältyt lasien poksahtamiselta. Kun kaadan seosta laseihin kaadan sen kauhalla suppilon kautta suoraan lasin pohjalle niin lasi pysyy mahdollisimman siistinä ja kaikille tulee myös helpolla samankokoinen annos. Sitten vain rohkeasti kokeilemaan, onnistut kyllä!
SITRUUNA POSSET
4 annosta

4 dl kuohukermaa
1 1/2 dl sokeria 
(jos haluat osan voi korvata myös hillosokerilla)
1 dl sitruunamehua
1 rkl luomu sitruunan kuorta

+ Keitä kermaa ja sokeria pienessä paksupohjaisessa kattilassa noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. 
+ Nosta kattila liedeltä ja lisää sitruunamehu sekä raastettu kuori.
+ Kaada seos pieniin laseihin tai kahvikuppeihin.
+ Peitä kelmulla ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia. 
Olisi hauska kuulla joko sinulla on uudenvuoden jälkiruoka suunnitelmat selvillä, jospa siinä samalla omatkin suunnitelmat selviytyisivät :)

Leppoisia välipäiviä sinulle.
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails