torstai 24. tammikuuta 2013

Viikon resepti | Valkosipuli-juustokeitto

Iloista, aurinkoista torstaita! Nyt muuten vietetään sipuliviikkoa ja sen kunniaksi kokkailtiinkin tänään valkosipuli-juustokeittoa. Ihana, samettisen pehmeä pakkaspäivän ruoka ja juuston ansiosta aika ruokaisakin sellainen. Ja helppokin on, pilko, keitä, soseuta ja mausta. Siinäpä se pääpiirteittäin :) Jos pidät valkosipulista ja koskenlaskijajuustosta niin tämä ruoka on puhdasta rakkautta.
 
 

Valkosipuli-juustokeitto
 
15 valkosipulin kynttä
1 keskikokoinen keltasipuli
3 isoa perunaa
n. 1/2 dl persiljaa 
10 dl kasvislientä,
kuutiosta tai fondista
200 g punaista koskenlaskijaa
valkopippuria
 
Kuullota hienonnettu valko- ja keltasipuli voissa. Kuori ja pilko perunat pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan. Lisää sen verran kasvislientä, että perunat ja sipulit peittyy. Anna kiehua kannen alla kunnes perunat on pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää taas hieman kasvislientä sekä juusto paloina. Sekoita miedolla lämmöllä kunnes juusto on sulanut. Mausta persiljalla ja valkopippurilla.
 
Kuumenna keitto kiehuvaksi, lisää kasvislientä jos keitto on liian sakeaa.
 


 Keiton päälle tein krutonkeja patongista. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi. Pirskota päälle hieman oliiviöljyä ja raasta päälle hieman juustoa. Anna olla uunissa niin kauan, että leipä saa väriä ja juusto on sulanut.


 Leivän päälle paistoin kirsikkatomaatteja. Pidän tomaatin kirpeydestä ja makeudesta. Laita paistinpannulle loraus oliiviöljyä. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan. Laita tomaatit pannulle, lisää ripaus suolaa, sokeria ja rouhi pinnalle hieman mustapippuria. Kuumenna pikaisesti. Leivän lisuke on valmis alta aikayksikön.


 Leppoisaa torstaita, onhan torstai toivoa täynnä.
Heidi



 


28 kommenttia:

  1. Nyt on kyllä niin herkullisia ja kauniita kuvia, tätä kokeilen viikonloppuna ja valkosipuli on muutenkin hyväks näin flunssaisena aikana:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MOikka Hanna :) Kiitos, toivottavasti resepti on mieleen :)

      Poista
  2. Ihania kuvia ja niin herkullisen näköistä! Vesi tulee kielelle...Oletko muuten itse tehnyt patongit, mukavan rapsakan näköisiä ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Peppilotta :) Patongeissa oikaisin ja hain Lidlissä paistettuja kiviuuni patonkeja. Niisä on tosiaan ihana rapsakka kuori :)

      Poista
  3. Nam ja niin ihanat kuvat, jotka ovat jo puoli ruokaa :) mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MOikka Sarppu :) Mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekin ja paljon kiitoksia :)

      Poista
  4. Niin herkullisen näköisiä kuvia, että tuotahan on tehtävä heti viikonloppuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Kati :) Joko padassa porisee? :)

      Poista
  5. Mielettömät kuvat! Aivan kuin jostain ykkösluokan reseptikirjasta!!! Ilo katsella näitä kuvia. Niin ja täytyy kyllä itsekin kokeilla noita herkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Hammi :) No johan tässä alkaa kohta punastella ;) Kiva jos kuvat tuottaa iloa ja innostaa kokeilemaan reseptiä :)

      Poista
  6. Siis voiko paremmalta enää näyttää! Nam!

    VastaaPoista
  7. Naaaaaaaam...vähäks meillä haisee ens viikolla...... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhahaa :D Ei se haittaa jos vähän haisee ;D)

      Poista
  8. Ai että, ihania kuvia!! ja tosi hyvät ja houkuttavat ohjeet, pitääpä kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Pitsireuna :) Suosittelen kyllä lämpimästi :)

      Poista
  9. Vesi nousee kielelle, pakko kokeilla tuota keittoa. :) Todella kauniita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rouva Fortuna :) Tätä tullaan tekemään meillä useamminkin :)

      Poista
  10. Kuullostaa todella herkulliselta :) pitää kokeilla!! Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Marika :) Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekin ja toivottavasti keitto maistuu :)

      Poista
  11. Nam, näyttää ja kuulostaa kerkulliselle, tätä täytyy kokeilla. Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MOi Sanna :) Suosittelen lämpimästi :)

      Poista
  12. Kokeiluun! Tässä on kaikki ainekset kohdallaan, pakko olla herkkua ;) Kysyin tuolla vanhemmassa, Lohi-parsapiirakan kommenttiketjussa mitä kuvankäsittelyohjelmaa käytät? Siinä ohjeessa oli niin kivasti muokattu kuvat..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka :) kiva, että kommentoit uudestaan. Multa oli mennyt sun kysymys ihan ohi. Lohi- parsapiirakan kuvissa olin käyttänyt PhotoScape ohjelmaa jonka voit ladata ilmaiseksi netistä. Sieltä kehysten kohdasta löytyy ainakin tämä millä voi kuvia vanhentaa. Iloista viikon jatkoa sinulle :)

      Poista
    2. Okei, kiitos vastauksesta.. mulla on kyllä PhotoScape mutta miten en oo löytänyt sieltä noin kivaa juttua.. :}

      Poista
    3. Moikka :) jos sitä ei sulta löydy niin koita päivittää uudempi versio. Niin se mullekkin ilmestyi :)

      Poista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails